Har du alkoholproblem eller är du orolig för någon i din närhet?

Anser Du att Du har ett alkoholproblem är Du välkommen till AA på Gotland. Här träffar Du andra som också fört en hopplös kamp mot alkoholen. Vi träffas regelbundet för att dela med oss av våra erfarenheter och styrka samt för att hjälpa varandra att uppnå nykterhet. Vi klarar det inte ensamma, men tillsammans och med AA:s tolvstegsprogram har vi hittat en lösning som fungerar.

Varför super Kristina?

Hon kan lika gärna heta Lotta, Marcus, Jocke eller vad som helst. Varför dricker hon så mycket att hon förlorar kontrollen? Varför skärper hon sig inte? Varför säger hon att hon ska sluta men super sig lika full nästa helg igen?

För de flesta människor är Kristina ett mysterium, en gåta. Hon drar sig mer och mer undan, isolerar sig, smygdricker och blir mer och mer ångerfull och skamsen. Hon börjar få negativa konsekvenser av sitt drickande.

För oss är hon ingen gåta! Vi berättar gärna, öppet och ärligt, om vår resa in i alkoholismen. Om besattheten, manipulerandet och hur alkoholen kom att styra våra liv mer och mer. Vi berättar vad vi var, vad som hände med oss och var vi nu är. Vi berättar också om vad AA är och inte är, hur det fungerar och om AA:s förslag till tillfrisknandet från alkoholism.

Och vi öppnar upp för frågor och diskussion i ett ämne som man alltför sällan pratar om

 

Önskan att sluta dricka...

Börjar alkoholen på att bli ett problem Det handlar inte om hur mycket vi dricker, hur ofta vi dricker eller vilka sorter vi dricker. Det handlar om vad alkoholen gör med oss. Tillhör vi normalkonsumenterna som kan nöja sig med ett eller två glas vin på en kväll. Eller tillhör vi dem som hela tiden vill ha mer och mer. Tillhör vi de som inte vet hur kvällen slutar. Vi blir fulla och skämmer ut oss, vi skadar oss själva och andra. Vi vaknar med ångest och minns inte vad som hände.

Då har alkoholen börjat bli ett problem i Ditt liv. Det finns en lösning. Du har säkert redan försökt att rycka upp Dig, dricka mindre eller bara dricka öl - utan framgång. Det går en tid sedan är man tillbaka igen. Drickandet börjar bli destruktivt.

Lösningen fungerar bara om Du vill ha den. Om Du ärligt kan erkänna Din situation och har en önskan att göra något åt det, innan allt rasar samman (det kommer att göra det, visar erfarenheten) är Du välkommen till AA, Anonyma Alkoholister.

Varje dag i veckan samlas människor som har gjort samma resa som Du, för att dela på sina erfarenheter och sin styrka och inte minst - hålla sig nyktra. Unga och gamla och från samhällets alla hörn. Men en sak har vi gemensam, vi klarar inte av att dricka alkohol utan att förlora kontrollen. Men tillsammans kan vi göra något åt det.

Det är vad AA handlar om.

Kom på ett möte och lyssna om det kan vara något för Dig!